joi, 9 aprilie 2009

Psalmul 59

1. (Catre mai marele cantaretilor. "Nu nimici." O cantare de lauda a lui David. Facuta cand a trimes Saul sa-i impresoare casa, ca sa-l omoare.) Dumnezeule, scapa-ma de vrajmasii mei, ocroteste-ma de protivnicii mei!

2. Scapa-ma de raufacatori, izbaveste-ma de oamenii setosi de sange!

3. Caci iata-i ca stau la panda sa-mi ia viata; niste oameni porniti la rau urzesc lucruri rele impotriva mea, fara sa fiu vinovat, fara sa fi pacatuit, Doamne!

4. Cu toata nevinovatia mea, ei alearga, se pregatesc: trezeste-Te, iesi inaintea mea, si priveste!

5. Doamne, Dumnezeul ostirilor, Dumnezeul lui Israel, scoala-Te, ca sa pedepsesti toate neamurile! N'avea mila de niciunul din acesti vanzatori nelegiuiti. -(Oprire).

6. Se intorc in fiecare seara, urla ca niste cani, si dau ocol cetatii.

7. Da, din gura lor tasneste raul, pe buzele lor sunt sabii; caci zic: "Cine aude?"

8. Dar Tu, Doamne, razi de ei, Tu Iti bati joc de toate neamurile.

9. Oricare le-ar fi puterea, eu in Tine nadajduiesc, caci Dumnezeu este scaparea mea.

10. Dumnezeul meu, in bunatatea Lui, imi iese inainte, Dumnezeu ma face sa-mi vad implinita dorinta fata de cei ce ma prigonesc.

11. Nu-i ucide, ca sa nu uite lucrul acesta poporul meu, ci fa-i sa pribegeasca, prin puterea Ta, si doboara-i, Doamne, Scutul nostru!

12. Gura lor pacatuieste la fiecare vorba, care le iese de pe buze: sa se prinda in insas mandria lor, caci nu spun decat blesteme si minciuni:

13. Nimiceste-i, in mania Ta, prapadeste-i, ca sa nu mai fie! Fa-i sa stie ca imparateste Dumnezeu peste Iacov, pana la marginile pamantului.

14. Se intorc in fiecare seara, urla ca niste cani, si dau ocol cetatii.

15. Umbla incoace si incolo dupa hrana, si petrec noaptea ne satui.

16. Dar eu voi canta puterea Ta; disdedimineata, voi lauda bunatatea Ta. Caci Tu esti un turn de scapare pentru mine, un loc de adapost in ziua necazului meu.

17. O, Taria mea! pe Tine Te voi lauda, caci Dumnezeu, Dumnezeul meu cel prea bun, este turnul meu de scapare.